• Description
  • More

De naam voor het vliegveld werd bedacht door Zijne Majesteit Koning Bhunibol Adulyadej en wordt uitgesproken als sa-na-wa-poon, betekent "Het Gouden Land" en verwijst specifiek naar continentaal Indochina. "Gouden Schiereiland" of "Gouden Land" is een traditionele aanduiding voor het gebied Thailand, Cambodja, Laos en Birma.

De luchthaven is 24 uur per dag in bedrijf en bevindt zich in Racha Thewa in Bang Fhli, provincie Samut Prakan en ligt ongeveer 30 km ten oosten van Bangkok. Van Bangsaray uit gezien ongeveer 150 km naar het noorden en eenvoudig en snel via de snelweg te bereiken in twee uur. Veel sneller dan naar de oude luchthaven Don Muang dat precies aan de andere kant van Bangkok ligt. Om daar te komen moet je dwars door de stad heen wat de reis, zelfs als er eens geen file is, tenminste een uur langer maakt.

De luchthaven heeft 202 controleposten voor komende en gaande passagiers en 34 douanebalies
Er zijn 22 bagagetransportbanden, 360 incheckbalies voor passagiers met bagage en een extra 100 balies voor passagiers zonder bagage.
De 107 bewegende trottoirs, 102 liften en 83 roltrappen waarborgen (gewoonlijk) een moderne vorm van mobiliteit.
Over het aantal aanwezige toiletten zijn geen gegevens bekend maar ze zijn er talrijk, op elke hoek en smetteloos.
Winkeltjes die inspelen op onze wensen, behoeften en noden (eten en drinken maar ook massage salons, kappers en wisselkantoren etc) lijken in voldoende mate, waarschijnlijk zelfs in meer dan voldoende mate aanwezig om de miljoenen passagiers te bedienen
De mogelijkheid om er de nicotinebehoefte op peil te houden zijn zeer beperkt. Het niet naleven van het (haast) overal geldende rookverbod wordt onverbiddelijk, bijna gretig met een boete van 2000 baht afgestraft.

Gelijktijdige starts en landingen zijn mogelijk omdat de luchthaven twee parallel gelegen banen heeft van respectievelijk 3700 en 4000 meter lang, 60 meter breed. Er zijn 120 parkeerhavens waarvan er vijf geschikt zijn voor de nieuwe A380. Jaarlijks worden er rond de 45 miljoen passagiers geteld en wordt er 30 miljoen ton vracht verwerkt. De verwachting is dat het aantal passagiers in de nabije toekomst de 100 miljoen zal overstijgen en ook het vrachtvervoer een verdubbeling zal laten zien.
Er zijn 5 parkeergarages met een capaciteit van 5000 voertuigen, ontelbare hoeveelheden taxi's minibusjes en lijnbussen en binnenkort een directe Skytrain verbinding met Bangkok.

You can travel to Bang Saray by bus, train or taxi.

By bus is a bit slow, by train is a bit complicated and by taxi... well, make sure to first negotiate the price!!!