Nong Nooch Tropische Tuin

!

De Tropische Tuinen van Nong Nooch.

Op slechts een kleine 5 kilometer van Lilawadee bevindt zich de grootste botanische tuin van Thailand, een populair reisdoel voor Thai en buitenlanders. Een enorm terrein vol met tropische planten bijeengebracht vanuit vele werelddelen. Eén van de doelstellingen hier is het kweken van alle op de wereld bestaande palmsoorten.
Tijdens een rit met de minibus krijgt men een indruk van de grootte van het park. Op 2.4 miljoen vierkante meter gaat het langs fantastisch aangelegde tuinen, een prachtig meer waar men met een peddelboot kan varen, natuurlijk aangelegde watervallen en een beelden- en pottentuin. Daarnaast ook nog een cactustuin met meer dan 300 soorten van over de hele wereld. Zoiets krijgt men niet elke dag voor de lens. Vanaf de rug van een olifant is de tuin vanuit een geheel ander perspectief te bekijken....!

In typisch Thaise paviljoens en restaurants kan men van de smaak van Thailand genieten maar ook meer westers georiënteerde gerechten staan op de menulijst. Een korte onderbreking om de inwendige mens te versterken is wellicht nodig want er is nog veel meer te zien.

Het park biedt een groot aantal attracties. In het prachtige, altijd goed onderhouden park zijn o.a. een kleine dierentuin, een vlindertuin en een orchideeëntuin onder gebracht. Hier kan men verschillende dieren en exotische planten van zeer nabij fotograferen, iets waar overigens een kleinigheid voor betaald moet worden. Ook bestaat de mogelijkheid zich samen met een volwassen tijger te laten fotograferen zonder bang te hoeven zijn als diens avondmaal te fungeren. In tegen deel, de prachtige kat schijnt het heerlijk te vinden als hij geaaid en gestreeld wordt. Het kan dus ....!

De Thaise Cultuurshow

De Tropische tuin van Nong Nooch werd mede beroemd door zijn indrukwekkende Thaise cultuurshow. In het op het terrein gebouwde theater worden traditionele dansen uitgevoerd waarbij religieuze ceremoniën en oude krijgskunst met gebruik van olifanten de basis vormen. Ook een vermakelijk partijtje thaiboksen kan hier niet ontbreken. Hoe vroeger aanwezig..., hoe beter uw plaats.

De Olifantenshow

Iets bijzonders is de olifantenshow die na de cultuurshow opgevoerd wordt. Hun vaardigheden om te dansen, te voetballen en zelfs te schilderen lijken de dieren met plezier uit te voeren en ze genieten in ieder geval naderhand zichtbaar van de door het publiek aangereikte bananen. Ook het op de foto gaan met deze kolossale dieren wordt, tegen een kleine vergoeding, graag voor u geregeld. Dat kan tenslotte ook nog met een prachtig opgedofte Thaise danseres uit de cultuurshow. Aaien en strelen kunt u bij haar maar beter uit uw hoofd laten en betaal haar een kleinigheid indien u niet de kans wilt lopen `s-avonds als tijgervoer opgediend te worden.

De Tropische tuin van Nong Nooch, een tropisch plantenparadijs van superlatieven, een schilderachtig oord, niet alleen voor fotografen.