• Beschrijving
Er is (haast) niets dat er niet is.

Al voor zonsopgang stromen handelaren het enorme terrein tegenover de Northern Bus Terminal in op om er meer dan 6000 marktkramen op te bouwen met als resultaat een fascinerende hoeveelheid aan allerhande handelswaar. Meterslange kramen met “echte” merkkleding voor spotprijzen, kinderkleding in elke grootte, duizenden bh’s in elke maat, kleur en vorm en T-shirts met alle mogelijke en onmogelijke opdruk. Maar ook dames- en herenschoenen, rubberen stappers, sportschoenen van “bekende fabrikanten” in ontelbare hoeveelheden en leren laarzen in alle uitvoeringen zoeken (en vinden) hier een nieuwe eigenaar.

De markt is op branche ingedeeld wat het zoeken naar iets speciaals vergemakkelijkt. Zo hebben b.v. de typische Thaise meubelen, artikelen voor de inrichting en huisdecoratie een eigen plek gekregen. Op de afdeling “Juwelen en Antiquiteiten” zult u voorzichtig moeten zijn. Op horloges van een paar honderd bath kunt u geen jarenlange garantie verwachten, maar ze zien er vaak wel imposant uit. Iets doorzichtiger lijkt de afdeling “Kunst” te zijn waar vaak hele aardige schilderijen en kunstvoorwerpen te bewonderen zijn. Misschien nog interessanter is de “kunstenaars” bezig te zien, dan wel met hun arbeid of (vaker) bij het theedrinken en wachten op klandizie.

Er is nog een bescheiden groente- en fruitmarkt in het weekend, afgestemd op het direct nuttigen van het aangebodene. Een grote groente- en fruitmarkt wordt hier gehouden op ’s-woensdags. Dan zijn er ook dieren, planten en bloemen, als honderden verschillende orchideeën te koop of (wat moet je) te fotograferen.

Voor een rustige wandeling over de markt moet je vroeg aanwezig zijn. In de ochtend is het nog niet al te druk maar tegen de middag begint het gedrang voor de kraampjes. Dan worden ook de professionele zakkenrollers actief, dus waardevolle voorwerpen niet meenemen of goed opbergen.

In het midden van de markt verschillende hele goede restaurants, sommigen met opvallend schone toiletten en goed functionerende geldautomaten. Ongeveer 200.000 bezoekers komen in het weekend dagelijks naar deze markt die zeker in het bezoekenschema moet worden opgenomen.