• Beschrijving

Op slechts een kleine 5 kilometer van Lilawadee bevindt zich de grootste botanische tuin van Thailand, een populair reisdoel voor Thai en buitenlanders. Een enorm terrein vol met tropische planten bijeengebracht vanuit vele werelddelen. Eén van de doelstellingen hier is het kweken van alle op de wereld bestaande palmsoorten.

Tijdens een rit met de minibus krijgt men een indruk van de grootte van het park. Op 2.4 miljoen vierkante meter gaat het langs fantastisch aangelegde tuinen, een prachtig meer waar men met een peddelboot kan varen, natuurlijk aangelegde watervallen en een beelden- en pottentuin. Daarnaast ook nog een cactustuin met meer dan 300 soorten van over de hele wereld. Zoiets krijgt men niet elke dag voor de lens. Vanaf de rug van een olifant is de tuin vanuit een geheel ander perspectief te bekijken....!

In typisch Thaise paviljoens en restaurants kan men van de smaak van Thailand genieten maar ook meer westers georiënteerde gerechten staan op de menulijst. Een korte onderbreking om de inwendige mens te versterken is wellicht nodig want er is nog veel meer te zien.

Het park biedt een groot aantal attracties. In het prachtige, altijd goed onderhouden park zijn o.a. een kleine dierentuin, een vlindertuin en een orchideeëntuin onder gebracht. Hier kan men verschillende dieren en exotische planten van zeer nabij fotograferen, iets waar overigens een kleinigheid voor betaald moet worden. Ook bestaat de mogelijkheid zich samen met een volwassen tijger te laten fotograferen zonder bang te hoeven zijn als diens avondmaal te fungeren. In tegen deel, de prachtige kat schijnt het heerlijk te vinden als hij geaaid en gestreeld wordt. Het kan dus ....!