• Beschrijving
Op de weg van Bang Saray naar Pattaya, daar waar het stadsdeel Jomptien begint, vind je de Pattaya Floating Market. Een leuk klein dorp, gebouwd boven een kunstmatig aangelegd meer, zogenaamd naar het voorbeeld van de drijvende markt in Damnoen Saduak……maar weinig overeenkomsten te vinden. De slogan: “De grootste originele Thaise drijvende markt” moet je dan ook met een korreltje zout nemen. Toch is project, dat een slordige 350 miljoen bath gekost zou hebben, een bezoek meer dan waard. Er wordt geen entree geheven (zelfs niet voor buitenlanders), de prijzen zijn er redelijk in de ruim honderd nette zaakjes met kunstnijverheid, souvenirs, koperwerk, textiel en allerlei leuke hebbedingetjes uit de vier Thaise regionen.

De steigers voor de winkeltjes, die ondergebracht zijn in typische Thaise gebouwen, zijn goed begaanbaar, ze zij allemaal met bruggen met elkaar verbonden zodat ook voor de voetganger alles goed bereikbaar is. Bistros en cafés bieden een keur aan de typisch regionale Thaise gerechten.
Ontspanning biedt een traditionele Thaise massage. Een gezicht-, hoofd- of voetmassage maar ook een cosmetische behandeling met uit kruiden vervaardigde zalf kun je jezelf eens gunnen voor de dagelijkse, ook weer regionale shows beginnen. Thaise dansen, Thai boksen, trommelaars of iets dat lijkt op een kokosnotenschalendans. Nou ja…..voor de liefhebber?

Een boottochtje met een boot voor maximaal vier personen zou normaal gesproken 200 baht moeten kosten. Ons kwam ter ore dat Farang ook wel eens 300 baht betaald hebben. Onderhandelingskwaliteiten of vaarduur..? Toch aanbevelingswaardig want de tocht gaat door het kanaal, bij mooi beplante eilandjes, de shops en de drijvende handeltjes langs waarop er een pauze wordt ingelast op de oever van een tweede meer. Bijzondere blikvangers zijn de kleine drijvende keukens. Met veel behendigheid wordt gevaren, gekookt en worden drankjes, snacks en kleine maaltijden aangeboden.

Dus…….Zelfs al is Damnoen Saduak, het origineel, al eens bezocht, de Pattaya Floating Market moet ook bezocht worden. Waarschijnlijk het beste in de namiddag als het niet meer zo warm is. Of ‘s-avonds bij een prachtige verlichting en met wat geluk een fantastische zonsondergang.

Openingstijden dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur
Winkeltijden dagelijks van 9.00 tot 19.00 uur.