• Beschrijving


Een heilzame bestemming

Op slechts vijftien autominuten buiten het lawaaierige Pattaya hebben leden van de familie Srifuangfung het Horseshoe Point Resort & Country Club geschapen.

Het heeft wel wat………..voor de grote overdekte hal nam men de Spaanse Rijschool in Wenen als voorbeeld en de omstandigheden voor de paarden kunnen nauwelijks beter zijn.
Horseshoe Point heeft de grootste accommodatie in het land met drie hallen en een verlichte buitenbak. Vervolgens zijn er een polo- en concours hippiqueveld, een carrousel, veel natuurlijke ruiterpaden, stallen voor 200 paarden, een paardenhotel en een 24/7 bereikbare dierenkliniek.

…………….of de  Lusitanos, Lippizaner, Appoloosa,…….eerste klas fokdieren, aangevuld met Thaise raspaarden……inmiddels zijn het er meer dan honderd.

…………….of de vliegende galopwissel, passages, pirouetten, kapriolen of parades…..de beide Portugezen beheersen de Hoge School perfect….., zitten als vergroeid op hun paarden.

Showtime heette de zaterdagavondshow. Adembenemend de choreografie, het licht en het geluid, de prachtige kostuums van de berijders, de show en……….er vond een stierengevecht plaats met weliswaar een stier….op wielen. Waarom deze een doodssteek heeft gekregen is niet duidelijk maar op dit moment vindt er geen Showtime plaats.

Het park moest ook nog een klein beetje een dierentuin karakter meekrijgen. Eenden, ganzen en zwanen lijken een prettig leven te leiden in de ruime natuurlijke vijvers terwijl de schapen en de damherten er een beetje zielig bijstaan. En waarom de loopgrage struisvogels maar een 50 M2 tot hun beschikking hebben in het ruime park is, vooral voor de struisvogels een groot raadsel. De onderkomens voor de apen, de kaketoes en neushoornvogels mist helaas elk gevoel voor redelijkheid.

Goedkoop is het niet….dit vakantieparadijs niet alleen voor paardenliefhebbers. De gasten, hoofdzakelijk uit Bangkok, waaronder veel buitenlanders, lopen tegen overnachtingprijzen aan van(af) 120 dollar. Het kleurrijke hotelcomplex in mediterrane stijl beschikt over 177 kamers, gedeeltelijk met zicht op (in) de grote  overdekte hal. Een groot zwembad met een ruim assortiment sport- en fitnes attributen voor groot en klein maakt deel uit van het arrangement. Voor geïnteresseerden ie er een website: www.horseshoepoint.com

Voor diegenen die het “Op de rug van een paard genoegen” iets eenvoudiger of avontuurlijker zoeken we graag (en vinden we zeker) een mooi alternatief.

Direct om de hoek bij de uitgang bevindt zich een ander familiebezit… Het Three Kingdoms Theme Park met drie tot 30 meter hoge pagodes…..maar dat is weer een ander verhaal.