• Beschrijving

Werk met wat je hebt en als je genoeg gemaakt hebt, werk om het terug te geven aan de maatschappij en het land dat het jouw gaf. Mr.Kiarti Shrfuengfung. 

De familie Srifuangfung, de derde generatie in Thailand levende Chinese immigranten, heeft ook haar bedevaartsoort aan de openbaarheid vrijgegeven. Het moet in eerste instantie de herinnering aan de familie patriarch Kiarti Srifuengfung, een succesvol zakenman, hoog houden maar ook de laatste generaties Chinese handwerkkunst tonen en kinderen van Chinese afkomst de geschiedenis van de Chinese krijgsheren doen leren kennen.

Voor een bescheiden bedrag kunnen bezoekers het ruime complex doorlopen en de 56 wandschilderingen, waarschijnlijk de langste in deze soort, in de wandelgangen bekijken en de tot 30 meter hoge pagodes bewonderen.
 
Het hoofdgebouw van het Three Kingsdoms Park is aan de Chinese krijgers gewijd die als zeer dapper en strategisch geniaal golden. Het gebouw is voor bezoekers vrij toegankelijk en toont op meerdere etages prachtige sculpturen en porselein. Zestien prachtige wandschilderingen in olieverf vertellen de episodes uit de geschiedenis van de drie koninkrijken. De bovenste etage heeft een buiten omgang…….prachtige vergezichten, dus voor fotografen een mogelijkheid voor interessante opnames.

In een andere gebouw wordt de stamboom van de Chinees-Thaise familie Srifueangfung getoond en worden meerdere motieven uit de Chinese geschiedenis weergegeven.

In de laatste van de drie gebouwen staat een sculptuur van Jao Mae. Jao Mae wordt door gelovige Thais en Chinezen vereerd als de maagd Maria door de katholieken. Men mag hopen op gezondheid, succes en geluk als men tot haar bidt………..zelf op geluk bij de staatsloterij!!
En omdat het Chinese geluksgetal acht is, werd het hoofdgebouw achthoekig gebouwd. De op de dakvorsten afgebeelde dieren zouden naar Chinees geloof beschermende eigenschappen bevatten. Voor geïnteresseerden is er een website: http://www.3kingdomspark.com/ , heel aardig vanwege de fraaie foto’s maar helaas alleen met Thaise en Chinese tekst. De automatische vertaling mild gezegd….slecht.

Direct om de hoek bij de uitgang ligt het Horseshoe Point , een landgoed van dezelfde familie. Met groot vertoon werd hier met een ruim budget, er wordt gefluisterd over enige honderden miljoenen baht, het Horseshoe Point gebouwd, een complex met een Nobelhotel, restaurant en een bijzondere ruiterparadijs……..maar dat is dus een heel ander verhaal.