• Beschrijving
  • Meer

Promiscuïteit dus. Een promiscue seksleven (van het Latijn promiscuus = dooreen gemengd, gemeenschappelijk) houdt in dat men verschillende, wisselende, seksuele contacten onderhoudt. Traditioneel bestaat in de meeste maatschappijen op dergelijk gedrag een taboe, zeker daar waar het vrouwen betreft maar onze Gouldsamadinedames hebben hier geen enkele boodschap aan.

Daar waar andere vinken langdurige verbintenissen aan gaan flirten onze amadinevrouwtjes er lustig op los en brengen de mannetjes in de kolonie het hoofd op hol. Promiscuïteit is in de moraalloze dierenwereld meer regel dan uitzondering, alle instincten zijn gericht op ........overleven. En ook onze amadinedames schijnen perfect aan te voelen wie van al die bontgekleurde druktemakers de vaders van hun kuikens mogen worden.

Het zijn kolonievogels, ze hebben de ruimte nodig, je wilt inteelt voorkomen.................niet echt alleen daarom, maar toch een verhuizing naar een grotere kooi..........25 meter lang, 2,2 meter hoog en 1,5 meter breed, rijkelijk beplant, volop gelegenheid om te badderen en zelfs een sprinklerinstallatie die een zacht regenbuitje kan simuleren. Niets kan hen meer in de weg staan om voor veel nageslacht te zorgen.